Indblik i vores dagligdag

DAGLIGDAGEN

Vi har samling hver dag, hvor vi lige siger godmorgen til hinanden og synger en masse sange. Efter samling går vi i gang med dagens aktiviteter, som kan være alt fra at tage på tur, til at tegne, lave perleplader, bygge med klodser, læse bøger, kaste med bolde, lege med dukker eller biler, lave puslespil, lave forhindringsbane, gå i haven el.lign.

PÅ TUR

Vi kommer som regel på tur nogle gange om ugen. Når vi er på tur i nærområdet, går vi ofte ned og siger hej til ænderne eller køerne eller også går vi på legeplads, hygger os med at se på fugle, træer, biler, råbe i tunnelerne, synge eller fortælle ”De tre bukkebruse”, når vi går over en bro m.m .

Vi tager også på længere ture til eksempelvis Køge ås, legepladser el.lign. eller til København med toget/bussen for fx at se Amalienborg eller zoologisk have. Ladcyklen tager vi også nogle gode ture i rundt i lokalområdet til fx skoven eller biblioteket.

DAGLIGDAGEN

Når vi ikke kommer på tur er vi enten i haven eller inde og lege.
I haven kører vi ofte på løbecykler eller motorcykler, leger i sandkassen, leger fangeleg, spiller bold eller bare hygger os og når vi er inde laver vi alverdens forskellige ting og sager, som beskrevet oven for.

Vi elsker også at læse bøger. Vi synes det er meget spændende, at tale om alt det vi ser på billederne og hører historien som bøgerne fortæller. Vi kan også lide at høre musik og danse, samt lave fis og ballade og mange andre hyggelige og fjollede ting som vi kan finde på.

Nogle gange mødes vi med de andre private børnepassere, vi går ture sammen, er hjemme hos hinanden og hygger. Nogle gange holder vi også idrætsdag og fastelavn sammen e.lign..

I løbet af ugen har vi som regel også rytmik eller yoga. Vi har også tøffetid, hvor vi alle ligger og slapper af og lukker verden ude, får lidt massage og høre beroligende musik.

Vi nyder rigtig godt af den rolige stund, som tøffetid og yoga giver os, når vi har haft nogle hektiske dage enten der hjemme eller her i pasningsordningen, men bestemt også af rytmik, hvor vi brænder godt med krudt af, øver os i at slå kolbøtter, stå på et ben o.lign.

DET SKRIVER FORÆLDRENE:

Anker’s forældre skriver:
"Vi kunne ikke have valgt et bedre sted til vores barn end Nille’s spilopper. Som 3. gangs mor har jeg før oplevet både dagpleje og vuggestue på nært hold. Det har ind imellem været en blandet fornøjelse og som forældre har jeg ind imellem følt at jeg ikke blev hørt eller mine børns behov ikke kunne imødekommes.
Derfor har det også været en meget anderledes oplevelse at have yngsten Anker i dagpleje hos Pernille. Her er vi ALTID blevet hørt og Ankers behov er ALTID blevet imødekommet. Vi er blevet imødekommet på alle de ønsker vi havde, fx at bruge stofbleer og stofklude istedet engangsbleer og vådservietter. Økologisk mad så vidt det er muligt.
Soverytmen er fulgt og langsom indkøring efter Ankers behov, lange farvel om morgenen uden gråd etc. Tryghed, varme, empati og omsorg vægtes højt hos Pernille. Jeg har ikke et eneste negativt ord at sige, kun de varmeste og bedste anbefalinger. Vi elsker Nille’s Spilopper!"
Clara’s forældre skriver:
”Vi flyttede til Solrød sidste år og ledte med lys og lygte efter en dagplejeplads til vores datter, Clara. Vi var så heldige at få kontakt med Pernille og efter det første besøg hjemme hos hende var vi slet ikke I tvivl om at vores datter ville trives i hendes vidunderlige hus.
Pernille er professionel og enormt omsorgsfuld og vi føler os meget trygge ved at efterlade vores datter hos hende. Det er tydeligt at Clara glæder sig til at komme over til ‘Nille’s hus’ om morgenen og hun er altid i højt humør når hun bliver hentet igen.
Pernille har altid været meget fleksibel og imødekommende og vi har altid kunnet regne med hendes gode råd og ikke mindst hendes hjælp til Clara’s fortsatte udvikling. Derudover er vi så heldige at Pernille hver dag sender os billeder fra dagen der gik via vores WhatsApp gruppe, så vi kan følge med i hvilke aktiviteter Clara har deltaget i. Det er helt tydeligt at børnene hygger sig og får meget ud af dagene så derfor kan vi selvfølgelig kun varmt anbefale Pernille.”

DAG OG UGE PROGRAM

Jeg bestræber mig på at have en nogenlunde fast dagsrytme og ugerytme.
Det er en lidt forenklet beskrivelse af vores hverdag, da det er umuligt at beskrive alle de store og små ting, vi laver i løbet af en dag.
Håber alligevel, at det har givet jer et nogenlunde billede. Se evt en mere pædagogisk og faglig beskrivelse under Det faglige perspektiv.

Nedenstående er en typisk oversigt over et dags og uge program.

Dagsrytme:

08.00 morgensamling, 1. måltid
08:30 formiddagslur og/eller legepladsen/ude
10:30 frokost, 2. måltid
11:30 (+/-) eftermiddagslur
14/15:00 eftermiddagshygge/tøffetid, 3. måltid

Ugerytme:

Mandag: Hjemme/i haven/yoga
Tirsdag: Tur til stranden/nærliggende legeplads e.lign.
Onsdag: Hjemme/Rytmik/sanglege/i haven
Torsdag: Tur i nærområdet/legeplads
Fredag: Hjemme/hygge/tøffetid/sang/i haven

KONTAKT MIG

I er meget velkomne til at sende en mail eller ringe, hvis I vil høre mere eller komme forbi til et uforpligtende møde.

Ring til mig eller udfyld kontaktformularen til højre.