Det faglige perspektiv

DET FAGLIGE PERSPEKTIV

En af grundstene i vores samfund er hvordan vi socialt interagerer med hinanden.
Vores sociale kompetencer er med til at definere kulturen for, hvordan vi behandler vores medmennesker, håndtere modgang i livet, hvilke omgangskredse og venner vi vælger, samt hvordan vores familie- og arbejdsliv udformer sig. For at være en del af et fællesskab skal man lære de sociale spilleregler at kende.

Socialkulturen er derfor en essentiel del af vores opvækst, hvor barnet allerede fra fødslen præges af sine omgivelser, miljø og de mennesker der omgiver det. Samtidig vokser barnet og ændrer sig utrolig meget i løbet af de første leveår hvor grundstenene for deres sociale kompetencer dannes.

Jeg vil gerne være med til at give jeres barn nogle sunde og stærke sociale kompetencer og i min hverdag med jeres barn er det noget jeg prioritere højt. Mennesker er heldigvis sociale af natur, så jeg er allerede hjulpet godt på vej.

Jeg vil derfor opsummere hvilken værdi jeg lægger i ordene `sociale kompetencer` og hvordan jeg arbejder med det.
Børn lærer sig de sociale kompetencer primært ved at interagere i sociale fælleskaber som, leg, fælles aktiviteter og i samspillet mellem børn og voksne.

Her lære de at bruge sprog og kropssprog som kommunikationsredskab hvor igennem de lærer kunsten at samarbejde, konfliktløse og forhandle. Derfor er barnets leg og etablering af relationer til andre børn en høj prioritet, der samtidig åbner for muligheden for at udvikle tidlige venskaber.

Hvert barn er et unikt individ og samtidig en del af et lille fællesskab. Med udgangspunkt i børnenes forskellige forudsætninger, lærer de deltagelse i fælles ting og udfordringer som at udsætte egne behov blandt andet ved at ”vente på egen tur”, deles og skiftes om tingene og hjælpe hinanden.
De lærer at man kan være uenige om tingene, lege med andre og stadigvæk være gode venner. Det opnås ved at vise barnet anderkendelse og forståelse for barnets egenoplevelse, samtidig med det hjælpes til at forstå de andre børn og voksnes oplevelse kan være anderledes end den barnet selv har. Her igennem lærer barnet at vise og modtage empati, at være omsorgsfuld, tage hensyn, trøste og yde eller hente hjælp, hvis et andet barn har behov for det.

Hos mig møder I et fællesskab med plads til individet, hvor der arbejdes for socialt stærke og trygge børn med højt selvværd.

DET SKRIVER FORÆLDRENE:

Anker’s forældre skriver:
"Vi kunne ikke have valgt et bedre sted til vores barn end Nille’s spilopper. Som 3. gangs mor har jeg før oplevet både dagpleje og vuggestue på nært hold. Det har ind imellem været en blandet fornøjelse og som forældre har jeg ind imellem følt at jeg ikke blev hørt eller mine børns behov ikke kunne imødekommes.
Derfor har det også været en meget anderledes oplevelse at have yngsten Anker i dagpleje hos Pernille. Her er vi ALTID blevet hørt og Ankers behov er ALTID blevet imødekommet. Vi er blevet imødekommet på alle de ønsker vi havde, fx at bruge stofbleer og stofklude istedet engangsbleer og vådservietter. Økologisk mad så vidt det er muligt.
Soverytmen er fulgt og langsom indkøring efter Ankers behov, lange farvel om morgenen uden gråd etc. Tryghed, varme, empati og omsorg vægtes højt hos Pernille. Jeg har ikke et eneste negativt ord at sige, kun de varmeste og bedste anbefalinger. Vi elsker Nille’s Spilopper!"
Clara’s forældre skriver:
”Vi flyttede til Solrød sidste år og ledte med lys og lygte efter en dagplejeplads til vores datter, Clara. Vi var så heldige at få kontakt med Pernille og efter det første besøg hjemme hos hende var vi slet ikke I tvivl om at vores datter ville trives i hendes vidunderlige hus.
Pernille er professionel og enormt omsorgsfuld og vi føler os meget trygge ved at efterlade vores datter hos hende. Det er tydeligt at Clara glæder sig til at komme over til ‘Nille’s hus’ om morgenen og hun er altid i højt humør når hun bliver hentet igen.
Pernille har altid været meget fleksibel og imødekommende og vi har altid kunnet regne med hendes gode råd og ikke mindst hendes hjælp til Clara’s fortsatte udvikling. Derudover er vi så heldige at Pernille hver dag sender os billeder fra dagen der gik via vores WhatsApp gruppe, så vi kan følge med i hvilke aktiviteter Clara har deltaget i. Det er helt tydeligt at børnene hygger sig og får meget ud af dagene så derfor kan vi selvfølgelig kun varmt anbefale Pernille.”

BILLEDER AF VORES DAGLIGDAG:

Der er givet tilladelse til brug af billeder og videoer

KONTAKT MIG

I er meget velkomne til at sende en mail eller ringe, hvis I vil høre mere eller komme forbi til et uforpligtende møde.

Ring til mig eller udfyld kontaktformularen til højre.