Hvad er privatpasning?

PRIVAT PASNING

Privat pasning eller privat pasningsordning – blev før kaldt *privat dagpleje -, er en pasningsform for jer, der selv ønsker at have indflydelse på hvor og af hvem jeres barn skal passes og dermed et alternativ til de offentlige dagtilbud.

Barnet passes i et privat hjem eller et lejet lokale under dagpleje-lignende forhold med årlige tilsyn. Der ydes tilskud til den private pasning/pasningsordning af den pågældende kommune og der gives søskendetilskud efter gældende regler.

En privat pasning/pasningsordning bliver betalt af forældrene.
Forældrene får 75% af betalingen dækket som tilskud, der bliver betalt af kommunen (kaldet frit-valgs-ordning). Der ydes tilskud 12 gange årligt.

Ved privat pasning/pasningsordning er der typisk ikke en gæsteplejeordning. Ved ferie og sygdom skal du altså typisk selv sørge for pasning. Det betyder til gengæld også, at der ikke vil komme gæstebørn i dit barns pasnings hjem, og at dit barn ikke vil komme i flere forskellige hjem.

Jeg er som privat børnepasser på samme måde, som den kommunale dagplejer, godkendt i mit hjem til at passe børn. Der føres tilsyn, anmeldte samt uanmeldte besøg, fra en dagpleje konsulent fra Solrød kommune et par gange om året.

Jeg skal selv annoncere/reklamere når jeg har ledige pladser i min pasning, samt føre venteliste.

DET SKRIVER FORÆLDRENE:

Anker’s forældre skriver:
"Vi kunne ikke have valgt et bedre sted til vores barn end Nille’s spilopper. Som 3. gangs mor har jeg før oplevet både dagpleje og vuggestue på nært hold. Det har ind imellem været en blandet fornøjelse og som forældre har jeg ind imellem følt at jeg ikke blev hørt eller mine børns behov ikke kunne imødekommes.
Derfor har det også været en meget anderledes oplevelse at have yngsten Anker i dagpleje hos Pernille. Her er vi ALTID blevet hørt og Ankers behov er ALTID blevet imødekommet. Vi er blevet imødekommet på alle de ønsker vi havde, fx at bruge stofbleer og stofklude istedet engangsbleer og vådservietter. Økologisk mad så vidt det er muligt.
Soverytmen er fulgt og langsom indkøring efter Ankers behov, lange farvel om morgenen uden gråd etc. Tryghed, varme, empati og omsorg vægtes højt hos Pernille. Jeg har ikke et eneste negativt ord at sige, kun de varmeste og bedste anbefalinger. Vi elsker Nille’s Spilopper!"
Clara’s forældre skriver:
”Vi flyttede til Solrød sidste år og ledte med lys og lygte efter en dagplejeplads til vores datter, Clara. Vi var så heldige at få kontakt med Pernille og efter det første besøg hjemme hos hende var vi slet ikke I tvivl om at vores datter ville trives i hendes vidunderlige hus.
Pernille er professionel og enormt omsorgsfuld og vi føler os meget trygge ved at efterlade vores datter hos hende. Det er tydeligt at Clara glæder sig til at komme over til ‘Nille’s hus’ om morgenen og hun er altid i højt humør når hun bliver hentet igen.
Pernille har altid været meget fleksibel og imødekommende og vi har altid kunnet regne med hendes gode råd og ikke mindst hendes hjælp til Clara’s fortsatte udvikling. Derudover er vi så heldige at Pernille hver dag sender os billeder fra dagen der gik via vores WhatsApp gruppe, så vi kan følge med i hvilke aktiviteter Clara har deltaget i. Det er helt tydeligt at børnene hygger sig og får meget ud af dagene så derfor kan vi selvfølgelig kun varmt anbefale Pernille.”

BILLEDER AF VORES DAGLIGDAG:

Der er givet tilladelse til brug af billeder og videoer

KONTAKT MIG

I er meget velkomne til at sende en mail eller ringe, hvis I vil høre mere eller komme forbi til et uforpligtende møde.

Ring til mig eller udfyld kontaktformularen til højre.